Pro další zajímavý rozhovor jsme si vybrali zkušeného beka či krajního záložníka Jendu Machalu. Do rozhovoru se mu moc nechtělo (Jeho první slova: "To sis nemohl vybrat jinou oběť?" hovoří za vše), ale nakonec svolil a odpověděl nám na pár otázek.


Jendo, podzimní část sezóny tu již byla hodnocena několikrát, zaměřme se spiše na tu nadcházející a pro Vás velmi důležitou jarní část. Jak zatím probíhá příprava?

Příprava probíhá podle plánu pouze v poslední době ji ovlivnil velký mráz. Skládá se ze 3 tréninkových jednotek a jednoho přípravného utkání o víkendu. Jaká je tréninková morálka mužstva? Věřím, že spoluhráči chodí na tréninky pravidelně. Já, bohužel, nechodím z pracovních důvodů. Tak nemůžu posoudit, jaká je tréninková morálka mužstva. Chodím jen ve středu do haly. 


Kde a jak probíhají tréninky, zaměřujete se spíše na tvrdou fyzickou přípravu nebo zapojujete dnes moderní přípravu hlavně s míčem?

Tréninky jsou úterý, středa a pátek. V úterý a v pátek je v Hluku a ve středu na umělé trávě ve Veselí nad Moravou. Úterý a pátky jsou jsou na nabrání hrubé fyzické kondice a ve středu jde o nabírání kondice. Úterý je umělá tráva a ve středu sportovní hala v Hluku. Ale jak jsem řekl, já chodím jen do haly. 


Po první dvou zápasech jste dokázali vstřelit 10 branek, panuje s odehranými zápasy zatím spokojenost? Zkoušíte nějaké nové věci či se zaměřujete hlavně na sehrání?

Tak spokojenost by byla, kdyby se nám stejně střelecky a výsledkově dařilo hlavně v mistrovských utkáních. Přípravná utkání něco sice naznačí, ale oproti mistrovskému jde o velký rozdíl. Jednak každý zkouší nové hráče, popř. dorostnce a pak i nasazení nebývá takové jako v mistrovských utkáních. Změny ani ne, spíš jde o zlepšování se v zónové obraně tzn. hra bez klasického stopera.


Co nové posily, řekni nám něco bližšího, jak se zatím jeví?

Zkouší se dvě posily a to Lojza z Brumova a Dan ze zlechova. Oba dva mají svoji kvalitu a zejména Lojza by vnesl do obraných řad jistotu a zkušenosti.  


Obraťme se k tobě. Ty už si takový hlucký itenirář, jak dlouho již si v Hluku?

V Hluku jsem již osmým rokem, pokud mne paměť neklame. 


Zkus se zamyslet jak hodnotíš proběhlá léta, co Tě v Hluku nejvíc zaujalo a kde naopak vidíš největší rezervy?

Tak léta v hluckém fotbale jsou perfektní, i když se teď výsledkově nedaří. Ale věřím, že jaro zvládneme a podaří se nám v Hluku zachránit Krajský přebor. Rezervy ani moc nejsou. Jelikož je zde fotbal na amatérské úrovni, tak si myslím, že podmínky pro krajský přebor jsou více než dobré. vždyť kdo může říct, že má dvě travnatá hřiště a v zimě využívá sportovní halu. Lépe jsou na tom snad jen kluby, které mají umělou trávu. To bude asi největší rezerva, kterou tady vidím, a to již z důvodu využití sportovní haly. Pokud by umělá tráva byla, určitě by si našlo do Hluku cestu spoustu mužstev na zimní soustředění. Alé chápu, že vše je o penězích a není snadné je sehnat.


A na závěr zajímavá otázka, zkus se zamyslet na tvými lety v Hluku a složit ideální fotbalovou jedenáctku.

Tak tady udělám kompromis a řeknu spíš pár hráčů, kteří hlucké kopané již něco obetovali a byli hlavními strůjci úspěchů. Od počátku co jsem přišel, tak to byli: Petr rybníkář, Josef fojtík, nynější trenér Libor Soldán, Saša Machala, Pepa Herodes, Zdenek Botek, Ondra Machala, výbronými výkony se představovali i Roman Sopůšek a Jan Dohnal, oba dva bohužel toho za poslední sezony moc neodehráli, ať již ze studijních důvodů anebo z důvodu finančního polepšení v eurech :-). Tohle byli nebo jsou osobnosti mužstva.