Novými hráči I. fotbalového mužstva TJ Spartak Hluk v podzimní sezóně 2017-2018 jsou dorostenci k z ročníku 1998, kterým skončil dorostenecký věk, a kteří se úspěšně prezentovali v krajském přeboru Zlínského kraje. Jsou to Nguntual-Thum-Thang,Baroň Petr, Kuřina Petr, Sagula David, Otrusiník Radim, Machala Miroslav a Vozár Petr. Přišli však i hráči z jiných oddílů, které Vám budeme postupně všechny představovat.

Jako prvního jsme vyzvali k rozhovoru Radka Zálešáka-přišel z FK O.N.Ves.

 

Jako první otázka byla položena, kdy a kde jsi začal myslet na fotbal a kde jsi hrál do doby, než jsi přišel do Hluku?

Narodil jsem se v roce 1993 v Uh.Hradišti.Pocházím z O.N.Vsi. Protože můj otec hrával aktivně v mužstvu Ostrožské Nové Vsi velmi dlouho, dokonce jsme si spolu zahráli v I. B. třídě v sezóně 2016-2017, tak nebylo divu, že již ve 4 letech jsem si začal hrát s fotbalovým míčem. V mládí mě bavilo hodně sportů, ale fotbal nakonec zvítězil. Hrával jsem postupně za žáky a také za dorost.

 

2. Kdy jsi okusil poprvé fotbal dospělých?

Fotbal mě bavil, nějaké geny jsem zdědil po tátovi a navíc jsem měl štěstí, že mě v 16 letech vytáhl trenér Soldán do I. mužstva, které tehdy hrálo krajský přebor. Přišel však pád do I. A. třídy, po pár letech do I. B třídy a v sezóně a v sezóně 2016-17 dokonce do Okresního přeboru Uherskohradišťského okresu. Fotbal v Nové vsi mám rád, a fandím mu, proto věřím, že se fotbal v Nové Vsi vrátí tam, kde patří, alespoň do I.A. třídy. I když hraji v Hluku, kde jsem velmi rád přestoupil, fotbalistům z Nové Vsi budu držet palce.


3. Jaké je Tvé civilní zaměstnání a kde pracuješ?

Jsem typ strojařský, proto pracuji obráběč na CNC strojích ve firmě Kovovýroba Hoffman. Pracuji na třísměnný provoz a k tomu i víkendy, takže je to velmi těžké někdy skloubit s fotbalem. Ale snažím se hodně. Pocházím sice s O. N. Vsi, ale nyní žiji společně se svou přítelkyní ve Veselí nad Moravou. Přítelkyně je velmi tolerantní a v mém koníčku mě hodně podporuje, za což ji touto cestou děkuji.

 

4. Jak bys charakterizoval svůj vztah k fotbalu a také svůj fotbalový profil?

Fotbal je můj život, bez něj si ho zatím nedovedu představit. Pokud chce člověk fotbal hrát na solidní úrovni, tak musí na sobě pracovat. To je moje krédo. Já jsem rád, že jsem u fotbalu mohl zůstat. Před dvěma lety jsem měl zlomenou lýtkovou kost a zpřetrhané vazy a byl jsem na tom psychicky tak, že jsem nevěřil, že se k fotbalu vrátím. Po čtyřech měsících jsem zase nastoupil na fotbalový trávník a to hlavně díky lékařům z nemocnice ze Zlína, kteří mě takto dali dohromady. Za to jim srdečně děkuji. Já sám si myslím, že jsem dobře technicky i rychlostně vybavený a hlavně hraji fotbal na 100%. Můj oblíbený post je ve středu zálohy, ale tady v Hluku se mně daří i na obraně.

 

5. Co jsi očekával od svého působení v Hluku?

Byl jsem rád, že jsem tuto nabídku dostal, přece jenom hrát krajský přebor je jiná úroveň než okresní přebor. Chtěl bych se neustále zlepšovat. Tréninky pod vedením Václava Uhlíře a jeho asistenta Aleše Zlínského jsou velmi pestré. Jsou zde kvalitní hráči a také perspektivní mladíci. Nyní nás chodí i hodně na tréninky. Já věřím, že se Hluk umístí na nějakém solidním místě. Jsou zde k tomu předpoklady, i proto, že je tady dobrá mládež, která může některé hráče nahrazovat. Já se k tomuto budu snažit, co nejvíce pomoci.