Druhým fotbalistou, kterému jsme položili otázky, je odchovanec Nivnice, ale k nám přišel ze Strání.

Jmenuje se  Radim Straňák  a do Hluku se těšil. Bere to všechno jako změnu, která mu má pomoci v jeho dalším fotbalovém růstu.

 

1.Kdy a kde jsi začal myslet na fotbal a kde jsi hrál do doby, než jsi přišel do Hluku?

Na fotbal jsem začal myslet asi 4 roky po mém narození. Tehdy mě k fotbalu přivedl můj dědeček, s kterým jsem trávil na hřišti každou možnou chvilku a taky byl mým trenérem. Než jsem přišel do Hluku jsem prošel postupně kluby TJ Nivnice, 1. FC Slovácko-jako mládežník,, pak opět Nivnice a naposledy to bylo FC Strání.

 

2. Kdy jsi okusil poprvé fotbal dospělých?

Mužský fotbal jsem okusil už ve svých 15 letech, bylo to po návratu z 1. FC Slovácko. Hned v prvním utkání v mužské kategorii jsem vstřelil branku a byla to v utkání proti Ostrožské Lhotě branka vítězná. V Nivnici jsem byl u dvou postupů (do 1. B a do 1.A třídy) a taky u jednoho sestupu (z 1. A do 1.B třídy). Po 4 letech strávených v Nivnici jsem přestoupil do FC Strání, kde jsme hned v první sezoně vyhráli 1. A třídu a postoupili jsme do krajského přeboru, ve kterém jsme skončili na skvělém druhém místě. Následně jsem přestoupil do Hluku, kde jsem zatím maximálně spokojený.

 

3. Jaké je Tvé civilní zaměstnání a kde pracuješ?

Civilní zaměstnání zatím nemám. Studuju druhým rokem na Vysoké škole Báňské v Ostravě, a jelikož jsem sportovně založený člověk, tak jsem si pro studium vybral obor sportovní management.

 

4. Jak bys charakterizoval svůj vztah k fotbalu a také svůj fotbalový profil?

Fotbal mám velice rád, naplňuje mě a je to můj koníček už od mých 4 let.  Mezi mé nejoblíbenější posty patří všechny, které se týkají útočné fáze, takže bych se charakterizoval tím, že jsem hlavně technicky dobře vybaven.  V Hluku zastávám pozici úplně na hrotu útoku, takže se ode mě očekávají branky, kterých jsem zatím, bohužel moc nedal. Doufám, že to co nejdříve prolomím a budu pomáhat mužstvu také střílením gólů. 

 

5. Co jsi očekával od svého působení v Hluku?

 

Samozřejmě jsem byl velice potěšen zájmem Hluku. A co jsem očekával? Kvalitní fotbal, který se zde hrál vždycky, taky dobrou partu a hlavně jsem chtěl po protrápeném jaru udělat změnu, která mi podle mě prospěla, až na gólový půst.