Konečně jsme se po 3 měsících dočkali fotbalového zápasu hluckého A týmu K prvnímu přípravnému zápasu jsme jeli na umělou trávu do Veselí n. M. , kde jsme změřili síly s divizním Stráním. Celý den se počasí drželo, ale před zápasem začal padat sníh, který doprovázel celé utkání. Pro obě mužstva to byl nepříjemný terén. K utkání nastoupilo naše mužstvo bez Fojtíka, Alexandra Machaly, Biháriho a Martiše v této sestavě:

David, Vozár (25. Otrusiník), Zalubil, Horák, Baroň, Kryl, Kukla, Galuška, Dohnal, Machala O. (20. min. Athang), Němec (45.min.Machala M.). První poločas byl v režii divizního mužstva Strání. Bylo vidět, že už hrají třetí zápas, na rozdíl od našeho mužstva, které hrálo první zápas. 

Byli jsme pomalí, nedůrazní a nepřesní, zkrátka začátek sezóny. Straňané byli rychlejší, důraznější a přesnější v kombinaci. Vytvořili si i nějaké šance, na rozdíl od nás, my jsme za 1. poločas neměli žádnou. Těsně před 1.poločasem kopali Straňané rohový kop, přetažený k zadní tyči, u které stal dobře postavený mladíček Čaňo (ročník 2000), který nedal mladíčkovi v brance našeho mužstva Davidovi  ročník 1999) šanci. 0:1.

 

Druhý poločas ještě chvíli pokračoval v režii Straňanů, ale i my jsme začali vystrkovat růžky, hlavně z rychlých brejků. V 60. minutě jeden z nich zastavili Straňané faulem a z trestného kopu Dohnal trefil nádherně a vyrovnal 1:1 Ve 65. minutě se dostal k míči v pokutovém území Strání Dohnal, který si pohrál s obranou  a nádherně zakončil 2:1. Strání se snažilo o vyrovnání, což se jim povedlo v 70. minutě. Opět přetažený trestný kop a u zadní tyče číhající Čaňo, jeho hlava a bylo vyrovnáno 2:2. Když ve 75. minutě se nádherná střela Mimochodka otřela o tyč a skončila v brance, tak to bylo zase 2:3. To však ještě nebyl konec. Ve 85. minutě jsme podnikli rychlý brejk, k míči se dostal na hranici šestnáctky Jan Dohnal, který střelou k tyči završil svůj střelecký koncert hattrikem. 

Škoda sněhu a nepříjemného počasí, jinak mohlo mít utkání ještě  zajímavější průběh. I tak však obě mužstva předvedla dobré výkony na úvod sezóny.

Autor: A.Zlínský