Rád bych se zamyslel nad tím, kde se ztrácí mladí fotbalisté z Hluku.

V neděli 7.9.2015 hrál dorost doma s Malenovicemi v KP Zlínského kraje.v této sestavě: Gál, Prudík, Dekret, Athang , Tabarka, David, Ševčík, Baroň, Kuřina, Kužela, Sagula. Scházeli ještě Vozár, Polách, Blaha, David Nguntual.

Ve čtvrtek 25.10.2012 hráli starší a mladší žáci V Morkovicích. Starší vyhráli 7:0, mladší 3:0. Sestava starších: Jelének, Anjel, Štefaník, Tabarka, Martínek, Machala Miroslav, Baroň, Vozár, Polách, Athang, Kuřina, Kužela, Radoch, Pham, Penk Filip. Mladší hráli v této sestavě: Gašek Martin,Teplý, Prudík, Nguntuál David, Pančík, Ševčík, Blaha Ivo, Blaha Martin, Kremr Pavel, Nosek, Velecký.

Jak vypadá nyní situace v roce 2019?

Je třeba konstatovat, že v roce 2011 vyhráli jak starší, tak mladší žáci své krajské soutěže. Byl to ročník 1996 a 2000. Z ročníku 1996, kde hrával i nejlepší střelec soutěže KS žáků Zlínského kraje, Štipčák Roman (nyní Popovice) Gašek (skončil po dorostu), Kuchař  Popovice), Soviš Tomáš (dvojka), Píštěk (zranění) a další dobří hráči, kteří jsou už v zapomenutí. V roce 2013 vyhráli mladší žáci svoji krajskou soutěž a totéž pak zopakovali jako starší v roce 2015. Z této sestavy Jelének (skončil po žácích) Anjel (po žácích), Štefaník ( po žácích), Tabarka (po žácích), Martínek (hravál hokej), Machala Miroslav (hraje za hlucké áčko), Baroň  (je pozranění-hrávall za áčko), Vozár (před operací- střídavě za áčko a dvojku), Polách (dvojka), Athang (za jedničku i dvojku, nyní chce skončit), Kuřina ( skončil na podzim 2019-hrával za jedničku i dvojku), Kužela (dvojka), Radoch (Ostrožská Lhota) Pham( skončil po dorostu). Penk Filip (po žácích). Z mladších pak gólman Gašek skončil ještě v dorostu), Teplý (je v kádru dorostu), Prudík ( skončil po dorostě-hrával málo, i když fotbalista byl dobrý), Nguntuál David (dal se na karate), Pančík v dorostu), Ševčík ( odešel do Dolního Němčí) Blaha Ivo (skončil v žácích) Blaha Martin ( hraje za dvojku), Kremr Pavel ( skončil v dorostu), Nosek ( v dorostu skončil) Velecký ( hraje ve Slovácku). Ještě jak je to z dorostu? Dekret ( skončil i ve dvojce), David (odešel do Jalubí), Sagula skončil v roce 2018, Gál Matěj ( hraje v Ostržské Lhotě). Hubený Matěj ( skončil ve dvojce). Ještě byl jeden talentovaný fotbalista Penk Adam, který ukončil kariéru v 16-ti letech. Ještě se nám ztratil Pavel Kryl, který byl hráč jedničky. Proto nelze postavit v Hluku dorostenecké mužstvo a proto také i váčku musí hrávat cizí hráči, kteří chtějí trénovat a mají fotbal rádi.