V nedělním dopoledni přivítala Hlucká juniorka na domácím hřišti favorizavené Huštěnovice. Bečko zaslouženě zvítězilo 3:1 a postoupilo do dalšího kola Poháru OFS, kde se utká s vítězem Bánov - Ostrožská Lhota.

Celý zápas vůbec nebylo poznat, že soupeř hraje vyšší třídu. I s třemi dorostenci v sestavě, při absenci všech zkušených borců a za vytrvalého deště zvládlo béčko utkáni na jedničku. Jediným "zkušeným" byl kapitán Jirka Straka a v tomto případě se snad o žádne zkušenosti ani mluvit nedá. V bráně dokonce nastoupil správce hřiště Štěpán Hugo Jurásek a vedl si fantasticky. Oblekl jediný možný dres, který ve svém kumbálku našel. Do žádného jiného by se už asi nevešel a i přesto podal chválihodný výkon. Jedinou branku dostal z pokutového kopu v první poločase a Huštěnovice tím srovnali stav na 1:1. Soupeř z Huštěnovic si byl vědom "slabiny" v hlucké bráně, snažil se střílet ze všech možných pozic, ale kloudnou střelu jsem za celý zápas nezaznamenal. Hugo byl vždy na místě.

Jeho nejlepší moment přišel v 70 minutě. Tečovaná střela skončila na břevně, Hugo v tu dobu již ležel úplně na druhé straně branky a po dalším odrazu se míč pomalu sunul do brány. V Hluku jako by se zastavil svět, všichni s otevřenou pusou sledovalí jak se Hugo pomalu zvedá ze země a tulením skokem ještě výškrabne balón padající přesně k tyčce. Paráda. Divací to také ocenili nevídaným aplausem.

Dvě branky Hluku vsítil Martin Blaha, který patřil celý zápas k nejlepším na hřišti a výrazně zaměstnával hostující obranu. O třetí branku se postaral mladíček David Matějka, který nádherně vymetl šibenici a to ještě pár minut před tím orazítkoval břevno.

Juniorka vyhrála zcela zaslouženě a postarala se o další překvapivý postup. Jen tak dále.