Do sezóny vstoupila tři naše mužstva ve vyšších soutěžích. Áčko postoupilo do krajského přeboru Zlínského kraje, béčko do Okresního přeboru Uherského Hradiště a dorost do krajského přeboru Zlínského krajeZatímco jak áčko, tak i béčko si po podzimu vedou ve svých nových soutěžích velmi dobře, dorost oslabený o 8 hráčů z předchozí sezóny se krčí na konci tabulky. Je třeba však připomenout, že naše mužstvo má handikap v tom, že je vůbec nejmladším mužstvem v soutěži. Velmi dobře si vedou žáci. Starší i mladší patří do čela tabulky KS Zlínského kraje.   

A-mužstvo Spartaku Hluk skončilo po podzimní části krajského přeboru Zlínského kraje na 3. místě, Na nováčka soutěže je to opravdu dobrý výsledek. Je škoda, že v předposledním kole prohráli naši hráči na půdě posledního celku soutěže Francovy Lhoty 2:1. Hrálo se za deště na velmi těžkém terénu, našim klukům zápas zkrátka nevyšel. Navíc jsme hráli ½ hodiny o 10 hráčích, protože po dvou žlutých kartách byl vyloučen Vašek Škorec. Kdybychom zde vyhráli, tak jsme skončili na 1. místě, před Hrachovcem (městská část Valašského Meziřičí- další nováček KP) a Kvasicemi. Trenéry mužstva jsou Václav Uhlíř a Aleš Zlínský, vedoucí mužstva Tomáš Minařík. Mužstvo se prezentovalo solidní technickou úrovní, dobrým taktickým vedením. Bylo vidět, že kluci fotbal hrát umějí a také, že fotbal chtějí hrát. Získali jsme 26 bodů, za 8 vítězství, dvě remízy a 3 porážky. Skóre 37:12.

B- mužstvo postoupilo do Okresního přeboru a vede si zde velmi dobře. Kluci získali 24 bodů, za 7 vítězství

3 remízy a 3 porážky.  To stačilo po podzimu na 2. místo. Škoda dvou remíz doma s Jalubím a Huštěnovicemi, vždy 2:2 a také porážky na půdě vedoucího celku Nedakonic brankou v nastavení 3:2.  Skóre 37:17. Jinak by se posunuli na 1. místo tabulky. Mužstvo je konsolidované, hraje technický a rychlostní fotbal, což dělá mužstvům z OP někdy potíže. Cílem bude na jaře zabojovat o postup do I. B. třídy  Zlínského kraje. Trenéři a vedoucí jsou Miroš Jan a Jurásek Štěpán. Držíme palce!

Dorost postoupil rovněž, a to do Krajského přeboru Zlínského kraje. Je to nejvyšší mládežnická soutěž v kraji a tomu odpovídá i úroveň soutěže. Kluci vstoupili do soutěže jako nejmladší celek, po jarní soutěži odešlo nebo z různých důvodů 8 hráčů, což se také projevilo výsledkově. Konkurovat dobrým Kunovicím, které mají mužstvo složené z celého okresu Uherské Hradiště, Uherskému Brodu, Holešovu, dvěma mužstvům z Otrokovic, Slavičínu, spojenému mužstvu Brumova a Štítné a dvěma mužstvům ze Zlína je velmi těžké. Kluci bojovali, nezkušenost a mladost se však projevily. Jsou to cenné zkušenosti do jejich dalšího fotbalového života.  Získali však jen 4 body a jsou na 13. místě, skóre 12:48. Věříme, že na jaře soutěž zachrání a příští rok to už bude lepší. Hodně štěstí.  Trenéři jsou Tomáš Kuchař a Hrabalík Aleš.

Starší žáci se po podzimu umístili na prvním místě s 27 body, za 9 vítězství a jednu porážku v Napajedlech 1:0, která se vůbec nečekala. Skóre 56: 5. To je jediná kaňka na tomto úspěchu. Je vidět, že mužstvo je hodně silné, jediní vážní soupeři jsou kluci ze Strání a Dolního Němčí. Je vidět, že úroveň mládežnického fotbalu v okrese upadá. Trenéři mužstva jsou Tomáš Šimoník a Tomáš Minařík.

Mladší žáci si vedou ještě lépe. Z deseti zápasů, 10 vyhráli, mají 30 bodů a skóre 91:14. O jejich suverenitě svědčí velmi často dvouciferná vítězství. Mladší žáci dělají klubu velkou radost. Ještě větší radost z toho mají mladí trenéři mužstva Roman Martiš-23 let a Vašek Škorec 19 let.

Celkově lze hodnotit sezónu jako úspěšnou. Náš fotbalový oddíl patří mezi nejlepší oddíly v kraji jak v dospělé kopané, tak i v mládežnických kategoriích. Jen tak dál!